Coronavaccination i klinikken

Der er nu mulighed for at blive coronavaccineret her i klinikken. Det gælder både vaccination med Pfizer og Moderna.
Der er tale om en begrænset periode, og vaccinationerne vil foregå på udvalgte dage – indtil videre i december. Det er derfor ikke noget man kan booke tid til online, man skal i stedet kontakte klinikken telefonisk og aftale nærmere. Eventuelt kan man sende en mail og blive ringet op af os.
Der vil typisk være tale om en boostervaccination – altså 3. stik, og det skal foregå tidligst 4½ måned efter 2. stik.

Derudover har vi fået mulighed for at coronavaccinere børn i alderen 5-11 år med Pfizer vaccinen. Det gælder også her, at vaccination vil blive tilbudt på udvalgte dage, og også her kræver det aftale med klinikken. Ring og aftal en tid, eller send en mail og bliv ringet op af os.

 

Telefonkonsultation ikke længere muligt

Under Coronaepidemien har Danske Regioner givet mulighed for at vi har kunnet afvikle konsultationer via telefon og video for at nedbringe smitterisikoen ved kontaktspredning.
Danske Regioner har besluttet ikke fremover at anerkende en konsultation via telefon på lige fod med en fremmøde- eller videokonsultation. Derfor ophører muligheden for at booke telefonkonsultationer pr 1/6. Videokonsultation kan fortsat bookes hvor det vurderes egnet – dog ikke til svar på årskontroller.

Vi er naturligvis kede af denne beslutning, da vi ved at mange patienter har været rigtig glade for at kunne have konsultationer med lægen over telefonen. Det har på mange måder gjort hverdagen lettere og mere uproblematisk.

Vær opmærksom på at det stadig gælder at man ikke må fremmøde i klinikken hvis man har symptomer på COVID19 – i så fald skal man have en negativ PCR-test inden.

 

Nye Corona retningslinjer

Børn fra 0-6 år med symptomer på COVID19 behøver ikke længere at tage en PCR-test forud for fremmøde i klinikken. Dette forudsætter dog at der ikke er andre i husstanden der har COVID19 eller symptomer herpå. I så fald skal de øvrige husstandsmedlemmer have en negativ PCR-test før barnet kan ses i klinikken.

Børn over 6 år og voksne skal fortsat have en negativ PCR-test inden fremmøde i klinikken hvis de har symptomer på COVID19.

 

Vi kan nu tilbyde at vaccinere mod COVID19 i klinikken

Klinikken har fået mulighed for at tilbyde vaccination mod COVID19 med Moderna-vaccinen til udvalgte grupper. Det drejer sig om patienter i alderen 65 og opefter, som endnu ikke er blevet vaccineret. Det kommer til at foregå i perioden 3-12 maj.
Kontakt klinikken hvis du gerne vil komme i betragtning til vaccinationen.

 

Hvornår skal du vaccineres mod COVID-19?

Alle får tilbud om at blive vaccineret mod COVID-19 – senest ved udgangen af juni.
For at fordele vaccinedoserne har Sundhedsstyrelsen lavet forskellige målgrupper og en rækkefølge. Dem kan du se her https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19/Maalgrupper-for-vaccination

Lige nu vaccineres gruppe 5, der er udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
Langt de fleste i denne gruppe vil ifølge Sundhedsstyrelsen have et forløb på sygehuset, og vil blive indkaldt til vaccination via sygehuset.
Ganske få patienter tilhører ifølge Sundhedsstyrelsen denne gruppe UDEN at have et forløb på sygehus. I disse tilfælde er det den praktiserende læge, der vurderer, hvilke af patienterne der tilhører denne gruppe.

Som patient eller pårørende skal du ikke gøre noget.
Vi finder vores patienter dels ud fra vores kendskab til vores sygeste patienter, dels ud fra de registreringer vi har omkring bl.a. medicin og diagnoser.
Du behøver ikke henvende dig til klinikken for at gøre opmærksom på din sygdom.
Vi kontakter de få patienter direkte for at informere om tilbuddet om vaccination.

Vi har stor forståelse for, at mange af vores patienter er bekymrede for at få COVID-19, og ønsker, at vi henviser dem til tidlig vaccination.
Men vi håber også på jeres forståelse for, at vi som læger er forpligtede til at følge Sundhedsstyrelsens udmeldinger og prioritere i henhold til deres retningslinjer.

 

Nyt om vaccinationer

Vaccination mod pneumokoksygdom

Der forventes om kort tid indført tilbud om gratis vaccination mod pneumokoksygdom til særlige risikogrupper. Tilbuddet vedrører vaccination med den 23 valente pneumokokvaccine. Risikogrupperne er beboere på plejecentre, ældre med kroniske sygdomme samt personer med en række lidelser eller forhold svarende til de kriterier, som i dag gælder for klausuleret tilskud til vaccinen.

Ikrafttræden af det gratis vaccinationstilbud mod pneumokoksygdom er endnu ikke fastsat, men det forventes at være medio/ultimo april afhængig af vaccinelevering til SSI.

Vi opdaterer siden løbende, når vi har mere præcise informationer.

Kighostevaccination til gravide

Tilbuddet om gratis kighostevaccination til gravide i 3. trimester forlænges indtil 1. april 2021. Tilbuddet til de gravide skulle ellers være ophørt 1. maj 2020.

 

Videokonsultation

Grundet Corona-epidemien er adgangen til praksis som nævnt blevet begrænset. Vi prøver at klare mest muligt over telefonen for at mindske risikoen for smitte af såvel personale som patienter. Der er derfor også åbnet op for at kunne lave videokonsultationer.

Ønsker du at lave en videokonsultation kan du enten kontakte klinikken telefonisk og aftale det, eller bestille tid online via linket på denne hjemmeside og vælge videokonsultation.

Selve konsultationen foregår via en app til mobiltelefonen kaldet “Min Læge”. Den kan hentes i appstore til både android og iphone og er gratis.
Har du ikke appen kan du hente den på Google Play til Android og i App Store til Iphone.
Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen kan du ringe til klinikken.

Se vejledning omkring videokonsultation ved at klikke på dette link.

 

Coronavirus

Efter henstilling fra myndighederne er de fleste ikke-akutte aftaler aflyst indtil videre. De berørte får direkte besked fra klinikken (senest dagen forinden).
Vaccination af børn fortsætter, dog udsættes HPV-vaccination (12 års vaccination).
Graviditetsundersøgelser fortsætter.
Forebyggende undersøgelser ved kronisk sygdom forsøges udført ved telefon- eller videokonsultation.
Øvrige ikke-akutte aftaler aflyses, men forsøges afholdt via telefon- eller videokonsultation.
Vi forsøger at klare det meste per telefon , e-mail eller videokonsultation.
Man må IKKE komme i klinikken hvis man har luftvejssymptomer (forkølelse, feber, hoste, halssmerter, hovedpine, muskelømhed, åndenød). Ring istedet.
Åben konsultation er lukket. Man bør ikke møde op i klinikken uden aftale.
Al akut henvendelse til lægen/klinikken skal ske per telefon 32598300. Telefonen er åben hele dagen. Efter kl. 13 vil der nogle dage blive henvist til anden læge.
Der henvises i øvrigt til Sundhedstyrelsen hjemmeside og hotline 70200233.

 

Tid til influenzavaccination

Forekomsten af influenza varierer fra år til år i perioden fra november til marts.
Klinikken tilbyder vaccination mod influenza fra 1. november 2019 frem til 15. januar – dog til og med 28. februar 2020 for gravide.

Vaccinen tilbydes til alle, men er gratis for følgende patientgrupper:
Personer over 64 år, samt personer på førtidspension.
Gravide – i 2. og 3. trimester.
Personer med sukkersyge, astma, KOL.
Personer med hjerte/karsygdom.
Personer som er overvægtige (BMI over 40).
Personer med kronisk lever/nyresvigt.
Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt.
Personer med visse andre kroniske lidelser – spørg lægen.

Kontakt klinikken hvis du ønsker at blive vaccineret!

 

HPV-vaccination til drenge

Den 1. juli 2019 bliver HPV-vaccination til drenge også en del af børnevaccinationsprogrammet. Det betyder, at drenge, ligesom piger, kan få HPV-vaccinationen gratis, hvis de fylder 12 år denne dag, eller senere.

 

To tilfælde af mæslinger i København

7. maj 2019

Statens Serum Institut har påvist to nye tilfælde af mæslinger. Det ene tilfælde er en kvindelig turist, det andet en yngre dansk mand. De to tilfælde er ikke relaterede.

 

HPV-vaccination til drenge

I 2018 tilbydes gratis HPV-vaccination til drenge, som er til drenge, som et midlertidigt tilbud. Tilbuddet gælder drenge som er fyldt 15 år og endnu ikke er blevet 20 år.

HPV-vaccination til drenge, der er til drenge, er vigtig, fordi deres risiko for at udvikle analkræft som følge af en HPV-infektion er mange gange højere, end den er for drenge, der er til piger. Sundhedsstyrelsen mener derfor, at denne gruppe bør HPV-vaccineres.

Vaccinationen gives i form af tre doser, og det første stik skal gives senest d. 30. juni 2018. De to sidste vaccinationer kan man få til og med d. 31. december 2018.

Vaccinationen kan gives i klinikken.

 

Information til patienter og pårørende om nyt tolkegebyr

En lovændring pr. 1. juli betyder, at borgere, som har boet mere end 3 år i Danmark, skal betale for brug af tolk i sundhedsvæsenet. Det er lægen, som vurderer, om der er behov for tolk.

Læs mere ved at klikke på dette link